Vælg en side

Episode 8 · Peter Bro

“Det er den mest interessante tid i journalistikkens historie, for der har aldrig været så store potentialer for at gøre tingene på nye måder – endnu bedre måder end vi nogensinde har gjort før – og samtidig har der heller aldrig været så store problemer.”

 

Lyt i itunes

I dette afsnit af Jagten på en ny medievirkelighed taler fremtidsforsker Anne Skare Nielsen med Peter Bro, som er leder for Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Peter Bro sætter en ære i at inspirere sine elever til at prøve nye ting og eksperimentere med nye former for journalistik bl.a. igennem initiativet J-Jab og deres halvårlige fellowship, som er en pris der uddeles til studerende.

Han mener, at det er misforstået at Cavling-prisen gives til historier, der har væltet en embedsmand af pinden eller afsløret andre skandaler. Hvis de studerende tror, at det er succeskriteriet for journalistik, så er vi ilde tilredt. Tværtimod stod Henrik Cavling for nogle helt andre værdier, og lavede bl.a. det han kaldte for “fælles foretagender”, som handlede om at involvere borgerne i at finde løsninger på de problemstillinger, samfundet stod overfor.

Udfordringen i dag er, at medierne og politkerne har nærmet sig hinanden, og på en eller anden måde har de trukket sig væk fra borgerne. Og så har man fjernet sig fra det, journalisterne egentligt var sat i verden for at tjene.

God fornøjelse

 

Peter Bro

Peter Bro

Leder for Center for Journalistik på SDU

Pin It on Pinterest