Vælg en side

Episode 11 · Aslak Gottlieb

“Konstruktiv journalistik er interessant for mig, fordi jeg beskæftiger mig med en målgruppe, der har brug for at vide, at hver gang der er et problem, så er der også en løsning.”

I denne episode taler fremtidsforsker Anne Skare Nielsen med Aslak Gottlieb, som er undervisningskonsulent med fokus på medier for unge. Han mener, at vi bør revurdere de eksisterende nyhedskriterier så de har mere fokus på engagement. For eksempel kan konflikt omskrives til forskellighed og derved tilbyde et mere anerkendende og nysgerrigt perspektiv på forskellighed i samfundet.
Unge er i dag omringet et nyheder og lige som i en slikbutik kan de vælge fra alle hylder. Det skaber både en udfordring fordi de bliver sværere at ramme, men omvendt mener Aslak også, at der er et kæmpe potentiale, fordi de altid er online. I podcasten kommer Aslak med bud på, hvordan man så kan nå denne målgruppe og hvordan en omskrivning af de klassiske nyhedskriterier kan være et godt skridt på vejen.

God fornøjelse

Aslak Gottlieb

Aslak Gottlieb

Undervisningskonsulent

Aslak Gotlieb har en baggrund som folkeskolelærer, og i 2015 fik han tildelt SDUs fellowship, hvor han undersøgte, hvad der skal til for at få børn og unge til at interessere sig for nyheder. Lige siden har han arbejdet med nyhedsformidling til børn og unge og har derudover redigeret bogen Netværksskolen.

Pin It on Pinterest